Kurt Strand

Journalist / Ordstyrer / Foredragsholder

Kurt Strand er en af landets mest efterspurgte ordstyrere & foredragsholdere, der kendetegnes ved en topprofessionel tilgang til emnerne. Hans forberedelser er uovertrufne. Oplev en yderst kompetent ordstyrer og foredragsholder.Kurt Strand blev et kendt tv ansigt som vært på DR1’s ugentlige interviewprogram, Profilen, og derefter vært på Deadline, DR2. Kurt Strand er tidligere radiovært & journalist.

Foredrag med Kurt Strand
Ordstyrer: Kurt Strand er en af landets mest kompetente ordstyrere – oplev ham enten til heldags-konferencer, debatarrangementer, seminar eller paneldebatter.

Mediernes magt – magten over medierne
Stadig flere medier kæmper om vores opmærksomhed. Klassiske væsentlighedskriterier er under pres især i tv, og foredraget beskriver, hvordan journalistik ofte er styret af alle mulige andre end journalisterne selv. Tilmed har flere medier skiftet rollen som samfundets ”vagthund” ud med en rolle som ”jagthund” – og rollen som den fjerde og kontrollerende statsmagt får mindre betydning.

Fra finanskrise til formidlingskrise
Var det min skyld, at min pension blev udhulet under finanskrisen? Er det måske mig, der har investeret mine penge i islandske spekulantbanker, færøske lakseeventyr og vietnamesiske demokratiprojekter? Og hvorfor fik jeg først besked, da det alligevel var for sent? I foredraget reflekterer Kurt Strand over finanskrisen, som også var en formidlingskrise og et wake-up-call til vores blinde tro på vækst.

Tv bag facaden
Hvad foregår der før kameraet tændes? Hvad sker der i kulissen, når et direkte interview ruller over skærmen? Og hvad taler interviewer og interviewperson om før og efter et interview? Med masser af eksempler fra det seneste årti fortæller Kurt Strand om tilblivelsen af nyhedsudsendelser, interviewprogrammer og andre typer udsendelser. Foredraget er baseret på Kurt Strands egne, konkrete erfaringer og på hans bog ”Interview for journalister”.

Ytringsfrihed – hvad er meningen?
Det gjorde ondt dybt ind i den danske sjæl, da Dannebrog blev brændt af, trampet på og revet itu under ”Muhammed-krisen” i begyndelsen af 2006. Lige siden har Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed været årsag til jævnlige konflikter mellem Danmark og den muslimske verden. Og det er blevet tindrende klart, at ytringsfrihed ikke er en selvfølge – hverken i Danmark, i andre vestlige kulturer eller i muslimske lande.

Den politiske biografi
Bøger om og med politikere er i høj kurs. Bøgerne giver ofte indsigt i og forståelse for, hvad der foregår på Christiansborg og nærmeste omegn, men er også med til at forstærke den personfiksering, som i stigende omfang præger moderne politik. Med udgangspunkt i og eksempler fra Kurt Strands egen bog ”Connie Hedegaard – ikke blot til pynt” fortæller han om processen bag en politisk biografi og lægger op til diskussion om de vilkår, der skaber den moderne politik og dens udøvere.